Banner with logo and name of Auriklen Connemara

Om stutteriet

Folket Bag
Stutteriet består af 3 generationer; Peter og Gyrithe, der bor på Auriklen på Mors og Theresa og William og deres tre børn, Saoirse, Aedan og Clare, der bor i Sønderborg på Als. Gyrithes forældre, Anne og Hans Erik, har tidligere været med, og har haft ponyer på Bredemadgård på Møn. Hans Erik er her dog desværre ikke længere, og Anne har ikke længere ponyer.
De fleste af ponyerne står på Mors, mens nogle også er lånt ud.

Hvad avler vi efter?
Vi avler efter den perfekte connemarapony: En stærk, talentfuld pony med et godt hoved der kan bruges til hele familien.
Vi går efter kvalitet fremfor kvantitet – hellere lidt men godt. Vi går efter at avle gode brugsegenskaber i dyrene uden at give afkald på typen. Samtidig går vi op i, at vores ponyer er velopdragne og kan bruges som pony til hele familien. Vi ser gerne at vores ponyer har vist, at de også kan bruges i ridningen, men dette har desværre sine begrænsninger uden ponyrytter i familien.

Avlsmateriale
Vores primære linie er fra Cregg Lassie-familien, som vi er rigtig glad for. Vores erfaring er, at denne linie giver gode, brugbare dyr med god type.
Vi holder også fast i vores gren af Connemara Grey-familien. Familien betyder noget specielt for stutteriet, da Linå Vesterskov Helga eller Taiga til dagligt, som er den første connemara vi har stiftet bekendtskab med, tilhørte denne familie. Vi arbejder videre med Taigas efterkommere gennem hendes datter, vores første Connemarapony, Primadonna.

Hvorfor Connemaraponyer?
Da Theresa startede på rideskolen Bakkedal, fulgte Gyrithe med. Hun startede med at ride på oldenborgeren Sandra, men da hun blev skadet fik hun i stedet Connemarahoppen Taiga at ride på. Da Sandra var klar igen fik Gyrithe lov at vælge, men der var nu ingen tvivl om, at det skulle være Taiga. Det blev starten på et stort forbrug af tid og penge.
Connemaraponyen kan bruges til alt hvad man har lyst til at bruge den til. Samtidig har den fantastisk temperament, der gør den ideel til familier. Ponyen fås også i mange forskellige størrelser, så man kan være med selvom man er forholdsvis høj. Det er en pony der kan bære noget.
Dens brugsegenskaber er også fantastiske. De er supergode konkurrenceponyer, som ofte kan lidt af det hele – men der findes i den grad også specialister indenfor racen, som i flere år har været dominerende i spring og military, men som også er ved at vinde indpas i dressuren igen.